Nové dobroty - chystáme

Rybízáda s mateřídouškou

Skvělý černý rybíz, džem, který se hodí na palačinky, sladké mazání čehokoli, co jen máte rádi! Svou výbornou mazací schopností a typickou chutí i do dortů, nebo krémů.

Složení : černý rybíz min 51%, cukr, výluh z mateřídoušky min 12%, kyselina: kyselina citrónová, agar

Minimální trvanlivost : 10 měsíců neotevřený, otevřený skladovat v ledničce a do 3 týdnů sníst, neolizovat nůž, nebo lžičku při nabírání.

Meruňky s květem bezu

Meruňky jsou prostě naprostá klasika, bez které se snad neobejde ani jedna domácnost. A nebyla bych to já “alchymista” abych zase nezkusili něco netradičního … Ale povedlo se a je vynikající, zkuste!

Složení: meruňky min 55%, cukr, výluh z květu černého bezu min 10%, kyselina: kyselina citrónová, agar

Minimální trvanlivost : 10 měsíců neotevřený, otevřený skladovat v ledničce a do 3 týdnů sníst, neolizovat nůž, nebo lžičku při nabírání.

Jahody s grepem a květem ibišku

Složení: cukr, jahody min 30%, grep min 20%, výluh z květu ibišku 9%, kyselina: kyselina citrónová, agar

Minimální trvanlivost: 10 měsíců neotevřený, otevřený skladovat v ledničce a do 3 týdnů sníst, neolizovat nůž, nebo lžičku při nabírání.

Višně s brusinkami v čokoládě

Milujete čokoládu, tak jako u nás doma? Pak musíte určitě ochutnat tuto dobrůtku, mažeme si ji na vše co máme rádi. Přidávám ji dětem i do domácích tvarohových svačinek, na linecké cukrový i na promazáním dortových korpusů. Určitě stojí za zkoušku, určitě jsem zase nešetřila kvalitními přísadami.

Složení: cukr, višně min 24,5%, 85% čokoláda min 11%, brusinky min 11%

Minimální trvanlivost: 10 měsíců neotevřený, otevřený skladovat v ledničce a do 3 týdnů sníst, neolizovat nůž, nebo lžičku při nabírání.

Novinka sirupy


Grepový sirup s květem černého bezu


Tento sirup tak trošku klame svou kombinací, je sice trošku nahořklý po grepu, ale
Především je výborně osvěžující pro teplé letní dny díky výluhu z květu bezu černého. Květ bezu svou jedinečnou vůní a chutí přímo křičí o kombinaci s citrusy, tak jsem tentokrát sáhla po grepu a myslím si, že se tato kombinace opravdu vyplatila.

Složení: Cukr, dužina grepu min 11%, kyselina: kyselina citrónová, 0,9% výluh z květu černého bezu

Minimální trvanlivost: 6 měsíců, otevřený do 3 týdnů vypít a skladovat v lednici

Čatní od sejkorky

Mangové čatní se zázvorem


Toto čatní doporučuji ke všemu grilovanému a kdo rád ještě ostřejší, tak klidně i s chilli papričkou. Je výborné i buřtíkům, tak zkuste…

Složení: mango min 57%, zázvor min 10%, jablečný ocet, cukr, sůl, rakytník, kari, kurkuma, meruňky, kyselina: kyselina citrónová

Minimální trvanlivost: 8 měsíců neotevřený, otevřený skladovat v ledničce a do 2 týdnů sníst, neolizovat nůž ani lžičku při nabírání.

Šípkové čatní se švestkami, čokoládou a chilli

Složení: 45% šípkové pyré z českých šípků , 21% švestky, jablečný ocet, sůl, cukr, 0,9% čokoláda 85%, kyselina: kyselina citrónová

Košík